Data 04.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Zupa mleczna ryżowa 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Schab pieczony (wędlina) 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata liść 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Pulpet wieprzowo-drobiowy 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Mix sałat z zieleniną, dieta 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2289 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27,6 g, Węglowodany - 314 g, Cukry proste - 58 g, Błonnik – 23,3 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.09.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Schab pieczony (wędlina) 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata liść 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Fasolka po bretońsku 400 g,
- Chleb graham 50 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Mix do smarowania 15 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2254 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 305 g, Cukry proste - 68 g, Błonnik – 47 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|