Data 09.09.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony niezabielany 350 ml,
- Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ogonówka wieprzowa 50 g,
- Sałatka z selera konserwowego i kukurydzy z serem żółtym 150 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2205 kcal, Białko – 110 g, Tłuszcze – 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g, Węglowodany – 365 g, Cukry proste – 46 g, Błonnik – 34 g, Sól – 3,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony niezabielany 350 g,
- Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Ogonówka wieprzowa 50 g,
- Sałatka z selera konserwowego i kukurydzy z serem żółtym 150 g,
- Sałata 15 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2259 kcal, Białko – 110 g, Tłuszcze – 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 277 g, Cukry proste – 43 g, Błonnik – 27 g, Sól – 3,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|