Data 15.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2422 kcal, Białko – 123 g, Tłuszcze – 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 306 g, Cukry proste – 80 g, Błonnik – 26 g, Sól – 4,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.09.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 30 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek kiszony 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2162 kcal, Białko – 111 g, Tłuszcze – 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 262 g, Cukry proste – 51 g, Błonnik – 38 g, Sól – 4,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|