Data 18.09.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z ogórkiem i zieleniną 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2519 kcal, Białko – 123 g, Tłuszcze – 93 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 33 g, Węglowodany – 312 g, Cukry proste – 58 g, Błonnik – 27 g, Sól – 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 18.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Surówka z jabłka i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2525 kcal, Białko – 122 g, Tłuszcze – 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 327 g, Cukry proste – 49 g, Błonnik – 25 g, Sól – 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|