| 
| Data 25.10.2023r |  | Dieta podstawowa |  
|  | śniadanie | 
zupa ml. kasza kukurydziana na ml. 300 ml,szynka wieprzowa gotowana 50 g,pasta z fasoli 50 g,sałata lodowa 35 g,chleb razowy 50 g,bułka kajzerka 50 szt,masło 82% 10 g,herbata czarna 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
barszcz czerwony zabielany 350 ml,makaron świderek z serem białym i skwarkami 350 g,surówka z marchewki i jabłka 150 g,kompot wieloowocowy 250 ml, |  
| kolacja | 
chleb pszenno-żytni 50 g,chleb razowy 50 g,mix do smarowania 15 g,kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,serek topiony 50 g,pomidor 100 g,herbata czarna 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2443 kcalBiałko - 100g
 Tłuszcze - 82,5g
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,4g
 Węglowodany ogółem - 319g
 w tym cukry - 74,8
 Błonnik - 27,4 g
 Sól - 5,3g
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 25.10.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
szynka gotowana wieprzowa 50 g,pasta z fasoli 50 g,sałata lodowa 35 g,chleb razowy 50 g,bułka grahamka 50 g,masło 82% 10 g,herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
kisiel gotowany bez cukru  200 ml, |  
| obiad | 
zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,surówka z marchewki i jabłka 150 g,kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
chleb razowy 30 g,masło roślinne 5 g,polędwica z indyka 20 g,sałata masłowa 10 g, |  
| kolacja | 
chleb razowy 100 g,kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,serek topiony 25 g,pomidory 100 g,masło roślinne 10 g,herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia -1942 kcalBiałko-85g
 Tłuszcze-82,5g
 Kwasy tłuszczowe nasycone -21,4g
 Węglowodany ogółem-219g
 w tym cukry- 20g
 Błonnik—35,4 g
 Sól-5,2g
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |