| 
| Data 02.11.2023r |  | Dieta podstawowa |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300ml,Rogalik maślany 1 szt/50,Chleb razowy żytni 50g,Masło 82% 10g,Twaróg 50g,Dżem niskosłodzony 40g,Jabłko 150g.Herbata czarna 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Ryż biały 200g,Filet z kurczaka pieczony 100g,Sos jogurtowy z warzywami 50g,Surówka z czerwonej kapusty 150g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 50g,Chleb pszenno-żytni 50g,Schab pieczony wędlina 50g,Sałatka jarzynowa 100g,Sałata masłowa 5g,Margaryna/mix do smarowania 10g,Herbata czarna 250ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia -2217 kcalBiałko-110g
 Tłuszcze-58g
 Kwasy tłuszczowe nasycone -16g
 Węglowodany ogółem-327g
 w tym cukry- 58,9g
 Błonnik—30,6 g
 Sól-4,6g
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 02.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy żytni 50g,Bułka grahamka 50g,Twaróg 50g,Szynka gotowana drobiowa50g,Pomidor 50g,Masło 82% 10g,Jabłko 150g,Herbata czarna b/cukru-250ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350ml,Ryż brązowy 200g,Filet z kurczaka pieczony 100g,Sos jogurtowy z warzywami 50g,Surówka z czerwonej kapusty 150g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy żytni 100g,Schab pieczony wędlina 50g,Sałatka jarzynowa 100g,Sałata masłowa 5g,Margaryna/mix do smarowania 10g,Herbata czarna b/ cukru 250ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 1932 kcalBiałko - 104g
 Tłuszcze - 56g
 Kwasy tłuszczowe nasycone -14g
 Węglowodany ogółem - 270g
 w tym cukry - 48 g
 Błonnik - 39 g
 Sól - 4,6 g
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |