| 
| Data 09.11.2023r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na ml. 300ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Twaróg 50 g,Dżem niskosłodzony 40 g,Masło extra 10 g,Jabłko pieczone 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Pulpet wieprzowy drobiowy 100 g,Sos jogurtowy z warzywami 50g,Marchew gotowana 150 g,Ryż biały 200 g ,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Schab pieczony wędlina 50 g,Sałatka jarzynowa 100 g,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2402 kcalBiałko - 108 g
 Tłuszcze - 63 g
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,9 g
 Węglowodany ogółem - 364,5 g
 w tym cukry - 62 g
 Błonnik - 29 g
 Sól - 5,1 g
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 09.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy, żyt. 75 g,Twaróg 50g,Szynka gotowana drobiowa 50 g,Pomidory 50 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Filet z kurczaka pieczony 100 g,Ryż brązowy 200 g,Surówka z czerwonej kiszonej kapusty 150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy, żyt. 75 g,Schab pieczony wędlina 50 g,Sałatka jarzynowa b/ml 100 g,Sałata masłowa 15 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 1862 kcalBiałko - 109 g
 Tłuszcze - 58 g
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 15,6 g
 Węglowodany ogółem - 245,8 g
 w tym cukry - 48 g
 Błonnik - 38,8 g
 Sól - 5,1 g
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |