| 
| Data 16.11.2023r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na 300ml,Chleb razowy żytni 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Masło extra 10 g,Szynka drobiowa wędlina 50 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Pomidor 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa owocowa z makaronem 350 g,Roladka drobiowa smażona 100 g,Ziemniaki gotowane 200 g,Surówka z kiszonej kapusty 150 g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Chleb żytni razowy 50 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Schab pieczony wędlina 50 g ,Papryka konserwowa – 100 g,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2094 kcal,Białko - 109 g,
 Tłuszcze - 68 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g,
 Węglowodany - 275 g,
 Cukry proste - 28,9 g,
 Błonnik - 29 g,
 Sól - 4,9 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 16.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy, żyt. 75 g,Masło extra 10 g,Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa zacierkowa, 350 ml,Roladka drobiowa pieczona 100 g,Ziemniaki gotowane 200g,Surówka z kiszonej kapusty150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Kisiel gotowany b/cukru 200 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy, żyt. 75 g,Margaryna/ mix do smarowania 10 g,Schab pieczony 50 g,Frytki z selera 100 g,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1895 kcal,Białko - 104 g,
 Tłuszcze - 58 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,7 g,
 Węglowodany - 256,7 g,
 cukry proste - 28,4 g,
 Błonnik - 36 g,
 Sól - 4,9 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |