| 
| Data 23.11.2023r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Chleb mieszany pszenno- żytni 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25g,Masło extra 10 g,Twaróg - 50 g,Dżem niskosłodzony - 40 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Pulpet wieprzowo drobiowy 100 g,Sos jogurtowy z warzywami 50g,Ryż biały 200 g,Marchewka gotowana 150 g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Bułka pszenna-wrocławska-50 g,margaryna / mix do smarowania 10 g,Schab pieczony wędlina 50 g,Sałatka jarzynowa z olejem,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Chrupki kukurydziane 30 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2368 kcal,Białko - 108,8 g,
 Tłuszcze - 64,3 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,7 g,
 Węglowodany - 351 g,
 Cukry proste - 84,3 g,
 Błonnik - 25,9 g,
 Sól - 4,8 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 23.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy, żyt. 75 g,Masło extra10 g,Twaróg 50 g,Szynka gotowana drobiowa 50 g,Pomidor 50 g,Ogórek zielony 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Marchew surowa plastry 30 g, |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Filet z kurczaka pieczony 100 g,Ryż brazowy 200 g,Surówka z kiszonej kapusty 150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Kisiel gotowany b/cukru 200 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy, żyt. 100 g,Margaryna/ mix do smarowania 10 g,Schab pieczony 50 g,Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,Sałata masłowa 15 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1887 kcal,Białko - 108,4 g,
 Tłuszcze - 61,9 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 17,4 g,
 Węglowodany - 244,5 g,
 cukry proste - 40 g,
 Błonnik - 39,5 g,
 Sól - 5,5 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |