Data 22.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2523 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 346 g, Cukry proste - 78 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2049 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 265 g, Cukry proste - 47 g, Błonnik - 40 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|