Rejestracja 81 537 41 71 

Data 30.08.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2285 kcal,
Białko - 93 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 330 g,
Cukry proste - 72 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 4,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 30.08.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 100 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1863 kcal,
Białko 97 g,
Tłuszcze - 57 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
Węglowodany - 260 g,
Cukry proste - 35 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 5,5  g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.08.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 150 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2441 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 89 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 310 g,
cukry proste - 91 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 29.08.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 g,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

 
  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2195 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 279 g,
cukry proste - 33 g,
Błonnik - 39,6 g,
Sól - 6,1 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 27.08.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • kapusta pekińska z zieleniną i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Bułka maślana 50 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2496 kcal,
Białko - 101 g,
Tłuszcze - 94 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 329 g,
cukry proste - 56 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 6,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.08.2024r

 

Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy - żytni 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny 1 szt,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego i jabłka z cebulką 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy-żytni 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2094 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 259 g,
cukry proste - 30 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 6,6 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 28.08.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 250 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno - żytni 25 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 132 g,
Tłuszcze - 98 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g,
Węglowodany - 263 g,
Cukry proste - 61 g,
Błonnik - 17 g,
Sól - 6,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.08.2024r

 

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 250 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/ cukru 1 szt,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2380 kcal,
Białko - 115 g,
Tłuszcze - 100 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 269 g,
cukry proste - 56 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 6,4 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.08.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2235 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 275 g,
cukry proste - 58 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 26.05.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 g,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-buraczani 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2439 kcal,
Białko - 119 g,
Tłuszcze - 78 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 330 g,
cukry proste - 62 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top