Data 27.08.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- kapusta pekińska z zieleniną i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2496 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 94 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 329 g, cukry proste - 56 g, Błonnik - 34 g, Sól - 6,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 27.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy - żytni 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Kapusta pekińska z zieleniną i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego i jabłka z cebulką 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy-żytni 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2094 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 259 g, cukry proste - 30 g, Błonnik - 34 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|