Rejestracja 81 537 41 71 

Data 20.08.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Pierogi z mięsem 400 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2229 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 286 g,
cukry proste - 44 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 6,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 20.08.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 350 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb mieszany 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza

Energia – 2348 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 334 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top