Data 20.08.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Pierogi z mięsem 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2229 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 286 g, cukry proste - 44 g, Błonnik - 24 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 350 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2348 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 334 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|