Data 22.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Serek ziolowy 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2050 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 237 g, cukry proste - 66 g, Błonnik - 21 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek ziołowy 50 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 g,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos pietruszkowy 100 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Fasolka szparagowa 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2129 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 289 g, cukry proste - 30 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|