Rejestracja 81 537 41 71 

Data 22.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty kiszonej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek konserwowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2292 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 328 g,
Cukry proste - 70 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 5,8 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 22.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 100 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z kapust kiszonej 200 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski  150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1890 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 54 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
Węglowodany - 260 g,
Cukry proste - 35 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 21.11.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2470 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 320 g,
cukry proste - 90 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 21.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 g,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1sz.,

Wartość odżywcza

Energia - 2235 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 83 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 292 g,
cukry proste - 32 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 6,2 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 19.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Pierogi ukarińskie z masłem 400 g,
  • Surówka Colesław – 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2526 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 380 g,
cukry proste - 74 g,
Błonnik - 38 g,
Sól- 6,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
19.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Serek wiejski 150 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka Colesław 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2121 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 284 g,
Cukry proste - 43 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 6,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 20.11.2024r

 

Dieta latwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Winogrono zielone 110 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl owocowy 250 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2415 kcal,
Białko - 138 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 295 g,
cukry proste - 69 g,
Błonnik - 19 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
20.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 1 szt,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałata lodowa z zielenina 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kiwi 100 g,

obiad

  • Zupa Kapuśniak 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/ cukru 1 szt,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Polędwica z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2184 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 94 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 252 g,
Cukry proste - 30 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 18.11.2024r

 

Dieta podstawowa (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jogurt owocowy 150 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
  • Kasza bulgur 200 g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2274 kcal,
Białko - 117 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 270 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 34 g,
Sól- 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
18.11.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jogurt owocowy 150 ml,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 g,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-buraczani 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2306 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 307 g,
Cukry proste - 51 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top