Data 13.11.2024r
|
|
Dieta latwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50g,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Barszcz zabielany 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sała lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2169 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,9 g, Węglowodany - 294 g, cukry proste - 39,8 g, Błonnik - 21,6 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 13.11.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonym pomidorami i zieleniną 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2106 kcal, Białko - 99,8 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 299 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik - 38 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|