Rejestracja 81 537 41 71 

Data 13.11.2024r

 

Dieta latwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 50g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Barszcz zabielany 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sała lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt.,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2169 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,9 g,
Węglowodany - 294 g,
cukry proste - 39,8 g,
Błonnik - 21,6 g,
Sól - 4,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
13.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta humus z suszonym pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka Colesław 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2106 kcal,
Białko - 99,8 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 299 g,
Cukry proste - 37 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 4,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top