Rejestracja 81 537 41 71 

Data 15.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50g 1 szt,

obiad

  • Zupa ogórkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany waniliowy 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2470 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 347 g,
Cukry proste - 87 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,2 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 15.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Serek wiejski 150 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty czerwonej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2125 kcal,
Białko - 115 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 257 g,
Cukry proste - 31 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top