Rejestracja 81 537 41 71 

Data 18.11.2024r

 

Dieta podstawowa (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jogurt owocowy 150 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
  • Kasza bulgur 200 g
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2274 kcal,
Białko - 117 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 270 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 34 g,
Sól- 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
18.11.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jogurt owocowy 150 ml,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 g,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-buraczani 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2306 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 307 g,
Cukry proste - 51 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top