Data 18.11.2024r
|
|
Dieta podstawowa (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
- Kasza bulgur 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2274 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 270 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 34 g, Sól- 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 18.11.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczani 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2306 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 307 g, Cukry proste - 51 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|