Data 19.11.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Pierogi ukarińskie z masłem 400 g,
- Surówka Colesław – 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2526 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 380 g, cukry proste - 74 g, Błonnik - 38 g, Sól- 6,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.11.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2121 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 284 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|