|
Data 27.10.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Ogonówka wieprzowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
- Kluski śląskie z bułką tartą i masłem 350 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Ogórek kiszony 50 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosodzony 200 g,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2075 kcal, Białko – 71 g, Tłuszcze – 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 18 g, Węglowodany – 334 g, Cukry proste – 30 g, Błonnik – 26 g, Sól – 2,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 27.10.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
| |
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Ogonówka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
- Kotlet poarski pieczony 100 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
|
|
Podwieczorek
|
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek kiszony 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowana bez cukru 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2006 kcal, Białko – 104 g, Tłuszcze – 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 19 g, Węglowodany – 267 g, Cukry proste – 38 g, Błonnik – 45 g, Sól – 4,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|