Rejestracja 81 537 41 71 

Misja Szpitala

Misja Szpitala
"Warto służyć każdemu człowiekowi i dla każdego warto się poświęcić"
Kardynał Stefan Wyszyński

Aktualności

Ilustracja z motywem bożonarodzeniowym: po lewej stronie kolorowy witraż przedstawiający scenę Narodzenia Pańskiego z Maryją, Józefem i Dzieciątkiem Jezus w stajence, po prawej czerwone tło z białym ozdobnym napisem „Wesołych Świąt Bożego Narodzenia”.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia22-12-2025

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia składamy najserdeczniejsze życzenia wszystkim...

Czytaj więcej...

Na sali operacyjnej przy robocie chirurgicznym da Vinci pracuje zespół ubranych na niebiesko chirurgów, podczas gdy inni uczestnicy warsztatów stoją obok w grupach i omawiają przebieg zabiegu; wokół stołu operacyjnego widoczna jest nowoczesna aparatura medyczna, monitory oraz osłonięte zielonymi serwetami pole operacyjne.
Praktyczne doskonalenie technik kolorektalnej chirurgii robotycznej w CERO17-12-2025

Centrum Edukacyjne Robotyki Operacyjnej zorganizowało warsztaty poświęcone zaawansowanym technikom...

Czytaj więcej...

Nowocześnie wyposażona sala operacyjna z dużym, okrągłym ramieniem aparatu obrazującego po lewej stronie, pośrodku z mobilnym stołem operacyjnym i dwiema lampami operacyjnymi podwieszonymi do sufitu oraz po prawej z wysokim monitorem i wózkiem z aparaturą medyczną, w jasnym, sterylnym wnętrzu szpitalnym.
Centralny Trakt Operacyjny za ponad 41,5 mln zł15-12-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego zakończył kompleksową...

Czytaj więcej...

Na jasnym tle sali operacyjnej stoi uśmiechnięty Dr Jerzy Draus w niebieskim stroju operacyjnym i czepku, opierając rękę na dużej szarej konsoli robota chirurgicznego da Vinci
Dr Draus jako jedyny Polak na 16. Światowym Kongresie Chirurgii Robotycznej 09-12-2025

Mamy zaszczyt poinformować, że dr Jerzy Draus z Centrum Edukacyjnego Robotyki Operacyjnej wziął...

Czytaj więcej...

Na jasnym stole ustawione są trzy metalowe statuetki z figurą stylizowanego anioła o uniesionych skrzydłach, umieszczone na czarnych postumentach z napisem „Pracodawca Roku 2024”, a za nimi stoją czarne torby prezentowe z czerwonymi uchwytami i logo „Lublin – Miasto Inspiracji”; obok widoczne są eleganckie teczki i dyplomy przygotowane na uroczystą galę wręczenia nagród.
Wyróżnienie dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Konkursie „Pracodawca Roku 2024”09-12-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie znalazł się w...

Czytaj więcej...

W gabinecie Wojewody Lubelskiego stoją naprzeciw siebie i uśmiechając się podają sobie dłonie po lewej stronie doktor Sławomir Kiciak w szarym garniturze po prawej wojewoda Lubelski w granatowym garniturze z żółtą poszetką na tle granatowej ścianki z godłem Polski i napisem „Wojewoda Lubelski Krzysztof Komorski”;
Dr n. med. Sławomir Kiciak nowym konsultantem wojewódzkim04-12-2025

Wojewoda lubelski, Krzysztof Komorski, powołał dr n. med. Sławomira Kiciaka na stanowisko...

Czytaj więcej...

Nowocześnie wyposażona sala zabiegowa kardiologii inwazyjnej z długim stołem zabiegowym pośrodku, nad którym znajduje się łuk aparatu angiograficznego z monitorami i przewodami; po lewej stronie widać rząd pomarańczowych szaf zabudowanych, a po prawej mobilny wózek z aparaturą medyczną i ekranem, całość utrzymana jest w jasnych, sterylnych barwach.
Rezonans serca i zaawansowana diagnostyka – 20 mln zł na rozwój Oddziału Kardiologii04-12-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie otrzyma blisko 20...

Czytaj więcej...

Na scenie plebiscytu Hipokrates 2025 stoją obok siebie dwaj nagrodzeni lekarze z Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Lublinie – po lewej uśmiechnięty lek. Sebastian Niezbecki trzyma w dłoniach duży, oprawiony dyplom w kategorii „Chirurg Roku”, a po prawej dr n. med. Rafał Wójcik prezentuje statuetkę oraz dyplom za tytuł „Onkolog Roku”, na tle podświetlonego ekranu z nazwami kategorii.
Lekarze ze Szpitala przy al. Kraśnickiej laureatami plebiscytu Hipokrates 202501-12-2025

Znamy już wyniki tegorocznej edycji plebiscytu medycznego Hipokrates 2025. W gronie wyróżnionych...

Czytaj więcej...

Sali poporodow Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie stoją razem cztery osoby: od prawej strony dyrektor szpitala Piotr Matej, po środku matka dziecka stojąca za przezroczystym łóżeczkiem z przykrytym 1000 noworodkiem, po lewej 2 pielęgniarki w kolorowych uniformach.
1000 dziecko w 2025 roku urodzone w naszym Szpitalu12-11-2025

W dniu 29.10.2025 r. w Oddziale Ginekologii i Położnictwa z Izbą Przyjęć oraz Oddziale...

Czytaj więcej...

grupa pracowników szpitala uczestniczy w praktycznych ćwiczeniach samoobrony i deeskalacji agresji. Uczestnicy, ustawieni w parach lub małych grupach, ćwiczą techniki pod okiem instruktora, w jasno oświetlonym pomieszczeniu z rzędami krzeseł w tle.
Szkolenie nt. Bezpieczeństwo personelu medycznego – obrona przed agresją i zachowaniami niebezpiecznymi w środowisku szpitalnym”12-11-2025

Dzięki Stowarzyszeniu Razem Tworzymy Bezpieczeństwo na rzecz województwa lubelskiego w Wojewódzkim Szpitalu...

Czytaj więcej...

Cykl filmów na temat lokalizacji
oddziałów szpitalnych i poradni specjalistycznych

Zapraszamy do obejrzenia filmu na temat Centrum Edukacyjnego Robotyki Operacyjnej  przy al. Kraśnickiej, w którym przeprowadzane są operacje z użyciem robota da Vinci.

Centrum Edukacyjne Robotyki Operacyjnej, dzięki inicjatywie Dyrekcji Szpitala, zatrudnia znakomitych lekarzy, którzy nie tylko posiadają uprawnienia do wykonywania operacji z użyciem robota, ale mają również status proktorów, czyli specjalistów mogących szkolić przyszłych operatorów.  Zespół tworzą chirurg dr n. med. Jerzy Draus, urolog dr n. med. Janusz Frey i ginekolog dr hab. n. med. Andrzej Nowakowski. Obecność proktorów oraz nowoczesnego zaplecza dydaktycznego pozwoliło na stworzenie Centrum Edukacyjnego Robotyki Operacyjnej, w którym obok realizowania procedur medycznych przeprowadzane są szkolenia z zasad bezpiecznego korzystania i stosowania operacyjnych systemów robotycznych.

Wszelkie informacjie dotyczące zakresu wykonywanych przez szpital procedur medycznych są dostępne na stronie szpitala pod hasłem:
Centrum Edukacyjne Robotyki Operacyjnej.

 


Lepiej wiedzieć profilaktycznie

LEPIEJ WIEDZIEĆ PROFILAKTYCZNIE to rozmowy z ekspertami, które przekazują nam wiedzę merytoryczną oraz zachęcają do udziału w regularnych badaniach profilaktycznych. Cykl 30 podcastów składa się z 5 modułów tj.:

  1. Aktywność
  2. Emocje
  3. Otyłość
  4. Zdrowie Mężczyzn
  5. Onkologia

Zobacz wszystkie filmy Czerwona ikona przycisku odtwarzaj

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Lublinie znajduje się przy al. Kraśnicka 100, 20-718 Lublin. Nadrzędnym celem Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego SPZOZ w Lublinie jest: „Świadczenie specjalistycznych usług medycznych w formie opieki stacjonarnej, opieki ambulatoryjnej, diagnostyki i rehabilitacji” na jakościowo wysokim poziomie, zapewniającym pacjentom, a także personelowi przyjazne i bezpieczne warunki leczenia i pracy.

Data 31.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg z owocami 75 g,
  • Dżem nisko sodzony 25 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

Obiad

  • Zupa z zielonego groszku 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2488 kcal,
Białko – 110 g,
Tłuszcze – 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g,
Węglowodany – 327 g,
Cukry proste – 60 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 5,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 31.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Twaróg z owocami 75 g,
  • Dżem nisko sodzony 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g (1 szt.),

Obiad

  • Zupa z zielonego groszku 350 ml,
  • Dorsz zapiekany w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Sos grecki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2411 kcal,
Białko – 108 g,
Tłuszcze – 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g,
Węglowodany – 336 g,
Cukry proste – 65 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 5,8 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 30.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Chleb graham 50 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 200 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
  • Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2554 kcal,
Białko – 115 g,
Tłuszcze – 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 350 g,
Cukry proste – 60 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 4,7 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 30.10.2025r

 

Dieta lekkostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe 20 g,

Obiad

  • Krupnik z natką pietruszki 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Kolacja

  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2466 kcal,
Białko – 116 g,
Tłuszcze – 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 338 g,
Cukry proste – 65 g,
Błonnik – 28 g,
Sól – 5,5 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety lekkostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety lekkostrawnej

Data 28.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Zupa mleczna: kasza manna 300 ml,
  • Bułka kajzerka 1 szt.,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa niskosodzona 150 g,

Obiad

  • Zupa jarzynowa,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos koperkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Dynia pieczona 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka wrocławska 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Twaróg 75 g,
  • Dżem owocowy 25 g,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt.,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2257 kcal,
Białko – 107 g,
Tłuszcze – 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 309 g,
Cukry proste – 55 g,
Błonnik – 25 g,
Sól – 4,0 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 28.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka grahamka 1 szt.,
  • Masło 82% 10 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Pomarańcza 100 g,

Obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos koperkowy 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Papryka świeża 75 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Mix do smarowania 15 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2156 kcal,
Białko – 103 g,
Tłuszcze – 87 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g,
Węglowodany – 259 g,
Cukry proste – 36 g,
Błonnik – 46 g,
Sól – 4,0 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 29.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica wieprzowa 50 g,
  • Ser biały plaster 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Banan 150 g,

Obiad

  • Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 g,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos szpinakowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Serek topiony 2 szt. 35 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2486 kcal,
Białko – 117 g,
Tłuszcze – 89 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 34 g,
Węglowodany – 315 g,
Cukry proste – 100 g,
Błonnik – 25 g,
Sól – 4,1 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 29.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Polędwica z indyka 50 g,
  • Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Ser biały 50 g,

Obiad

  • Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z porem, jabłkiem i marchewką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Jabłko 150 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Mix do smarowania 15 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Serek topiony 2 szt. 35 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Sałata liściasta 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2344 kcal,
Białko – 116 g,
Tłuszcze – 101 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 35 g,
Węglowodany – 262 g,
Cukry proste – 44 g,
Błonnik – 41 g,
Sól – 4,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Z uwagi na awarię w kuchni nastąpiła zmiana dzisiejszego jadłospisu, za niedogodności Przepraszamy.

Data 27.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Ogonówka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Kluski śląskie z bułką tartą i masłem 350 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Ogórek kiszony 50 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2075 kcal,
Białko – 71 g,
Tłuszcze – 56 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 18 g,
Węglowodany – 334 g,
Cukry proste – 30 g,
Błonnik – 26 g,
Sól – 2,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 27.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
  • Ogonówka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Kotlet poarski pieczony 100 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,

Podwieczorek

  • Kalafior gotowany 150 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek kiszony 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowana bez cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2006 kcal,
Białko – 104 g,
Tłuszcze – 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 19 g,
Węglowodany – 267 g,
Cukry proste – 38 g,
Błonnik – 45 g,
Sól – 4,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Dowiedz się więcej

Certyfikaty i nagrody

Z przyjemnością informujemy, że 20 czerwca 2018 roku Szpital po raz drugi otrzymał Certyfikat Akredytacyjny przyznawany przez Ministra Zdrowia.

Czytaj więcej

O Szpitalu

Nadrzędnym celem Szpitala jest świadczenie specjalistycznych usług medycznych na jakościowo wysokim poziomie.

Czytaj więcej

Współpraca ze szpitalem

Rodzaje ogłoszeń dla podmiotów zewnętrznych w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Lublinie. Sprawdź cennik dotyczący współpracy.

Czytaj więcej

Dostępność Plus

Informacje i ankiety związane z dostępnością Szpitala dla osób ze szczególnymi potrzebami.

Czytaj więcej

Back to top