Rejestracja 81 537 41 71 

Misja Szpitala

Misja Szpitala
"Warto służyć każdemu człowiekowi i dla każdego warto się poświęcić"
Kardynał Stefan Wyszyński

Aktualności

Sala ćwiczeń, na pierwszym planie znajduje się rowerek stacionarny i dwie bierznie, wszystko stoi na pomarańczowej podłodze sportowej. W tle widać ćwiczącą osobę oraz kilka innych sprzętów fitness przy szarej ścianie.
Nowy sprzęt dla pacjentów onkologicznych07-11-2025

Szpital realizując zadanie w ramach Narodowej Strategii Onkologicznej,  przeznaczy blisko 2 miliony...

Czytaj więcej...

Uwaga! 10.11.2025 - Dzień wolny od pracy.
10.11.2025 - dzień wolny od pracy24-10-2023

Szanowni Państwo, Uprzejmie informuję, że zgodnie z Zarządzeniem Dyrektora Szpitala dzień...

Czytaj więcej...

Na zdjęciu cztery osoby stoją w szeregu podczas oficjalnej uroczystości, każda trzyma teczkę z herbem Województwa Lubelskiego i napisem
Umowa w sprawie utworzenia klinik KUL w Szpitalu przy al. Kraśnickiej06-11-2025

Studenci medycyny z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II będą kształcili...

Czytaj więcej...

Grupa pięciu chirurgów w niebieskich strojach operacyjnych pozuje we wnętrzu nowoczesnej sali operacyjnej przy stanowisku robota chirurgicznego da Vinci. Lekarze stoją obok konsoli sterującej oraz wieloramiennego robota przygotowanego do zabiegów, co podkreśla praktyczny charakter spotkania Klubu Robotycznego w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Lublinie.
Klub Robotyczny - chirurdzy spotkali się w Lublinie27-10-2025

W Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie  odbyło się...

Czytaj więcej...

Uczestnicy kikonferencji siedzący na elegancej sali konferencyjnej Lubelskiego Urzędu Wojewódzkiego. Na pierwszym planie widoczne są osoby odwrócone tyłem do obiektywu, podczas gdy prelegentka wygłasza prezentację na mównicy. Na ekranie prezentacji widać tytuł prelekcji dotyczącej Zakładu Medycyny Laboratoryjnej oraz logo szpitala. W tle stoją flagi Polski i Unii Europejskiej oraz banery informacyjne konferencji.
Nasz Szpital aktywnie uczestniczy w rozwoju medycyny laboratoryjnej na Lubelszczyźnie!27-10-2025

Informujemy, że przedstawicielka naszego Szpitala wzięła udział w ważnej konferencji regionalnej.

Czytaj więcej...

od lewej Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Lublinie Piotr Matej, członek zarządu firmy Adamietz Łukasz Kutyba, marszałek województwa lubelskiego Jarosław Stawiarski
Blisko 21 milionów złotych na nowy Oddział Chorób Zakaźnych Dziecięcych w Lublinie20-10-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie rozpoczyna budowę...

Czytaj więcej...

Lekarz w białym fartuchu z czerwonym stetoskopem rozmawia z pacjentem i przekazuje informacje zapisane na kartce papieru podczas wizyty. W lewym górnym rogu widoczne jest niebieskie logo szpitala.
Informacja dla Pacjenta15-10-2025

Informuję, iż Szpital zapewnia wykonanie wszelkich niezbędnych badań w związku z podejmowanym...

Czytaj więcej...

Dwoje lekarzy na sali operacyjnej w trakcie operacji przy użyciu nowego mikroskopu
Mikroskop chirurgiczny pomoże ortopedom ze szpitala przy al. Kraśnickiej13-10-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego nabył mikroskop...

Czytaj więcej...

zdjęcie sali konferencyjnej z widoczną publicznością i prelegentem
Spotkanie liderów robotyki08-10-2025

W Warszawie po raz drugi odbyło się DA VINCI EXECUTIVE MEETING – spotkanie z dyrektorami i...

Czytaj więcej...

Na zdjęciu od lewej Marszałek Województwa Lubelskiego Jarosław Stawiarski, Zastępca Kierownika Zakładu Medycyny Nuklearnej mgr Waldemar Wnuk, Kierownik Zakładu Medycyny Nuklearnej dr nauk medycznych Renata Gołębiewska, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego Piotr Matej
Zaawansowana diagnostyka dla pacjentów: nowoczesna gamma-kamer06-10-2025

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie zakończył...

Czytaj więcej...

Cykl filmów na temat lokalizacji
oddziałów szpitalnych i poradni specjalistycznych

Zapraszamy do obejrzenia filmu na temat Centrum Edukacyjnego Robotyki Operacyjnej  przy al. Kraśnickiej, w którym przeprowadzane są operacje z użyciem robota da Vinci.

Centrum Edukacyjne Robotyki Operacyjnej, dzięki inicjatywie Dyrekcji Szpitala, zatrudnia znakomitych lekarzy, którzy nie tylko posiadają uprawnienia do wykonywania operacji z użyciem robota, ale mają również status proktorów, czyli specjalistów mogących szkolić przyszłych operatorów.  Zespół tworzą chirurg dr n. med. Jerzy Draus, urolog dr n. med. Janusz Frey i ginekolog dr hab. n. med. Andrzej Nowakowski. Obecność proktorów oraz nowoczesnego zaplecza dydaktycznego pozwoliło na stworzenie Centrum Edukacyjnego Robotyki Operacyjnej, w którym obok realizowania procedur medycznych przeprowadzane są szkolenia z zasad bezpiecznego korzystania i stosowania operacyjnych systemów robotycznych.

Wszelkie informacjie dotyczące zakresu wykonywanych przez szpital procedur medycznych są dostępne na stronie szpitala pod hasłem:
Centrum Edukacyjne Robotyki Operacyjnej.

 


Lepiej wiedzieć profilaktycznie

LEPIEJ WIEDZIEĆ PROFILAKTYCZNIE to rozmowy z ekspertami, które przekazują nam wiedzę merytoryczną oraz zachęcają do udziału w regularnych badaniach profilaktycznych. Cykl 30 podcastów składa się z 5 modułów tj.:

  1. Aktywność
  2. Emocje
  3. Otyłość
  4. Zdrowie Mężczyzn
  5. Onkologia

Zobacz wszystkie filmy Czerwona ikona przycisku odtwarzaj

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Lublinie znajduje się przy al. Kraśnicka 100, 20-718 Lublin. Nadrzędnym celem Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego imienia Stefana Kardynała Wyszyńskiego SPZOZ w Lublinie jest: „Świadczenie specjalistycznych usług medycznych w formie opieki stacjonarnej, opieki ambulatoryjnej, diagnostyki i rehabilitacji” na jakościowo wysokim poziomie, zapewniającym pacjentom, a także personelowi przyjazne i bezpieczne warunki leczenia i pracy.

Data 31.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg z owocami 75 g,
  • Dżem nisko sodzony 25 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

Obiad

  • Zupa z zielonego groszku 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2488 kcal,
Białko – 110 g,
Tłuszcze – 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g,
Węglowodany – 327 g,
Cukry proste – 60 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 5,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 31.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Twaróg z owocami 75 g,
  • Dżem nisko sodzony 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g (1 szt.),

Obiad

  • Zupa z zielonego groszku 350 ml,
  • Dorsz zapiekany w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Sos grecki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2411 kcal,
Białko – 108 g,
Tłuszcze – 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g,
Węglowodany – 336 g,
Cukry proste – 65 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 5,8 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 30.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Chleb graham 50 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 200 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
  • Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2554 kcal,
Białko – 115 g,
Tłuszcze – 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 350 g,
Cukry proste – 60 g,
Błonnik – 30 g,
Sól – 4,7 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 30.10.2025r

 

Dieta lekkostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe 20 g,

Obiad

  • Krupnik z natką pietruszki 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Kolacja

  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2466 kcal,
Białko – 116 g,
Tłuszcze – 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 338 g,
Cukry proste – 65 g,
Błonnik – 28 g,
Sól – 5,5 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety lekkostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety lekkostrawnej

Data 28.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Zupa mleczna: kasza manna 300 ml,
  • Bułka kajzerka 1 szt.,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa niskosodzona 150 g,

Obiad

  • Zupa jarzynowa,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos koperkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Dynia pieczona 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka wrocławska 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Twaróg 75 g,
  • Dżem owocowy 25 g,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt.,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2257 kcal,
Białko – 107 g,
Tłuszcze – 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g,
Węglowodany – 309 g,
Cukry proste – 55 g,
Błonnik – 25 g,
Sól – 4,0 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 28.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka grahamka 1 szt.,
  • Masło 82% 10 g,
  • Polędwica drobiowa 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Pomarańcza 100 g,

Obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos koperkowy 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Papryka świeża 75 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Mix do smarowania 15 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2156 kcal,
Białko – 103 g,
Tłuszcze – 87 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g,
Węglowodany – 259 g,
Cukry proste – 36 g,
Błonnik – 46 g,
Sól – 4,0 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 29.10.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Polędwica wieprzowa 50 g,
  • Ser biały plaster 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Banan 150 g,

Obiad

  • Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 g,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos szpinakowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Serek topiony 2 szt. 35 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku niskosodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2486 kcal,
Białko – 117 g,
Tłuszcze – 89 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 34 g,
Węglowodany – 315 g,
Cukry proste – 100 g,
Błonnik – 25 g,
Sól – 4,1 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 29.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Polędwica z indyka 50 g,
  • Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Ser biały 50 g,

Obiad

  • Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z porem, jabłkiem i marchewką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Jabłko 150 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Mix do smarowania 15 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Serek topiony 2 szt. 35 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Sałata liściasta 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2344 kcal,
Białko – 116 g,
Tłuszcze – 101 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 35 g,
Węglowodany – 262 g,
Cukry proste – 44 g,
Błonnik – 41 g,
Sól – 4,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Z uwagi na awarię w kuchni nastąpiła zmiana dzisiejszego jadłospisu, za niedogodności Przepraszamy.

Data 27.10.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Ogonówka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Kluski śląskie z bułką tartą i masłem 350 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Ogórek kiszony 50 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2075 kcal,
Białko – 71 g,
Tłuszcze – 56 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 18 g,
Węglowodany – 334 g,
Cukry proste – 30 g,
Błonnik – 26 g,
Sól – 2,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 27.10.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
  • Ogonówka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

Obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Kotlet poarski pieczony 100 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,

Podwieczorek

  • Kalafior gotowany 150 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek kiszony 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowana bez cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2006 kcal,
Białko – 104 g,
Tłuszcze – 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone – 19 g,
Węglowodany – 267 g,
Cukry proste – 38 g,
Błonnik – 45 g,
Sól – 4,4 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Dowiedz się więcej

Certyfikaty i nagrody

Z przyjemnością informujemy, że 20 czerwca 2018 roku Szpital po raz drugi otrzymał Certyfikat Akredytacyjny przyznawany przez Ministra Zdrowia.

Czytaj więcej

O Szpitalu

Nadrzędnym celem Szpitala jest świadczenie specjalistycznych usług medycznych na jakościowo wysokim poziomie.

Czytaj więcej

Współpraca ze szpitalem

Rodzaje ogłoszeń dla podmiotów zewnętrznych w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Lublinie. Sprawdź cennik dotyczący współpracy.

Czytaj więcej

Dostępność Plus

Informacje i ankiety związane z dostępnością Szpitala dla osób ze szczególnymi potrzebami.

Czytaj więcej

Back to top