|
Data 28.10.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Zupa mleczna: kasza manna 300 ml,
- Bułka kajzerka 1 szt.,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa niskosodzona 150 g,
|
|
Obiad
|
- Zupa jarzynowa,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos koperkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Dynia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Twaróg 75 g,
- Dżem owocowy 25 g,
- Jabłko pieczone 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2257 kcal, Białko – 107 g, Tłuszcze – 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 309 g, Cukry proste – 55 g, Błonnik – 25 g, Sól – 4,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 28.10.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
| |
Śniadanie
|
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka grahamka 1 szt.,
- Masło 82% 10 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos koperkowy 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
|
Podwieczorek
|
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Mix do smarowania 15 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2156 kcal, Białko – 103 g, Tłuszcze – 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g, Węglowodany – 259 g, Cukry proste – 36 g, Błonnik – 46 g, Sól – 4,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|