|
Data 30.10.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Chleb graham 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2554 kcal, Białko – 115 g, Tłuszcze – 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 350 g, Cukry proste – 60 g, Błonnik – 30 g, Sól – 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 30.10.2025r
|
|
Dieta lekkostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Krupnik z natką pietruszki 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z selera konserwowego z sosem jogurtowym 100 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosodzony 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2466 kcal, Białko – 116 g, Tłuszcze – 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 25 g, Węglowodany – 338 g, Cukry proste – 65 g, Błonnik – 28 g, Sól – 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|