| 
| Data 31.10.2025r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | Śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb razowy 50 g,Masło extra 10 g,Twaróg z owocami 75 g,Dżem nisko sodzony 25 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| Obiad | 
Zupa z zielonego groszku 350 ml,Filet z dorsza smażony 100 g,Ryż biały 200 g,Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 200 g,Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml, |  
| Kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,Bułka pszenna 25 g,Szynka wieprzowa 50 g,Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,Margaryna mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 150 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2488 kcal,Białko – 110 g,
 Tłuszcze – 88 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g,
 Węglowodany – 327 g,
 Cukry proste – 60 g,
 Błonnik – 30 g,
 Sól – 5,4 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 31.10.2025r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | Śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,Twaróg z owocami 75 g,Dżem nisko sodzony 25 g,Masło extra 10 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Rogalik maślany 50 g (1 szt.), |  
| Obiad | 
Zupa z zielonego groszku 350 ml,Dorsz zapiekany w sosie pietruszkowym 150 g,Ryż biały 200 g,Sos grecki 150 g,Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml, |  
| Kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Margaryna mix do smarowania 10 g,Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,Szynka wieprzowa 50 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 150 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2411 kcal,Białko – 108 g,
 Tłuszcze – 76 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone – 28 g,
 Węglowodany – 336 g,
 Cukry proste – 65 g,
 Błonnik – 30 g,
 Sól – 5,8 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad: 
 |