Data 01.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru-250 ml,,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pomidorowa z makaronem 350 g,
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Szpinak gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2240 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 275 g, Cukry proste - 65 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 01.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pomidorowa z makaronem 350 g,
- Rumsztyk z duszoną cebulką 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb żytni razowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórki kiszone 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2097 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 244 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 38 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|