Data 02.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Twarożek z owocami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Surówka z marchewki z chrzanem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Humus 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałata 35 g,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2199 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 291 g, Cukry proste - 46 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Ser żołty 30 g,
- Sałata 35 g,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2356 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 319 g, Cukry proste - 71 g, Błonnik - 24 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|