Data 05.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 g,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1987 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 237 g, cukry proste - 58 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 05.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata 17,5 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sałatka z czerwonej papryki 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb żytni razowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczykiem, ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1786 kcal, Białko - 87 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 213 g, cukry proste - 36 g, Błonnik - 34 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|