Data 06.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany. 25 g,
- Szynka wp. gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Sałata 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Koktajl mleczny waniliowy200 ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 g,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 150 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2051 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 277 g, cukry proste - 69 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 06.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Szynka wp. gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórek świeży 100 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 150g,
- Kasza gryczana 200g,
- Surówka z kapusty pekińskiej 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1911 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,9 g, Węglowodany - 249 g, cukry proste - 36 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|