Data 08.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem 350 g,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2089 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 255 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 21 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 08.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Kapusta pekińską z papryka konserwową i sezamem 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Ciasto z jabłkami bez cukru 50 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem 350 g,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb żytni razowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidory 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1997 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 261 g, cukry proste - 25 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|