Data 09.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko pieczone 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierka 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 150 g,
- Brokuł gotowany 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidory 100 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2234 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 326 g, Cukry proste - 89 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Jabłko 150 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Jogurt naturalny – 1 szt.,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1975 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 262 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|