Data 12.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na ml. 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2032 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 281 g, cukry proste - 62 g, Błonnik - 27 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g
- Sałatka z czerwonej papryki 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z porem, jabłkiem i marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2033 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 270 g, cukry proste - 46 g, Błonnik - 43 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|