Data 14.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt.,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa z masłem- 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Jajko 1 szt.,
- Serek topiony 30 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2506 kcal, Białko - 118 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g, Węglowodany - 328 g, cukry proste - 44 g, Błonnik - 28 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem ,serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko 1 szt.,
- Serek topiony 30 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny. 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2137 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 288 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 44 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|