Data 04.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb pszenno – żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2412 kcal, Białko - 124 g, Tłuszcze - 103 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 38,5 g, Węglowodany - 259 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik - 24 g, Sól - 7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchwi i chrzanu 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/cukru 1szt.,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2342 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 99,8 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35,5 g, Węglowodany - 265,7 g, cukry proste - 35,3 g, Błonnik - 46,6 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|