Data 05.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka z maslem350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2459 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 325 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 23,5 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 05.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2259 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 81,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 291 g, cukry proste - 23,8 g, Błonnik - 37,4 g, Sól - 6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|