Data 12.09.2024r
|
|
Dieta postawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Serek ziolowy50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2134 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g, Węglowodany - 279 g, cukry proste - 60 g, Błonnik - 22 g, Sól - 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek ziołowy 50 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 g,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos pietruszkowy 100 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Fasolka szparagowa 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2100 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 280 g, cukry proste - 23 g, Błonnik - 40 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|