Data 01.10.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 350 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Pierogi ukraińskie z masłem 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2435 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 336 g, Cukry proste - 47g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 01.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczaniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Zrazik wieprzowy 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2072 kcal, Białko- 95 g, Tłuszcze- 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 281 g, Cukry proste- 37 g, Błonnik - 36 g, Sól- 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|