| 
 Data 30.10.2024r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno żytni 25 g,
 
- Bułka kajzerka 50 g,
 
- Kiełbasa krakowska 50 g,
 
- Twarożek z zieleniną 50 g,
 
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa jarzynowa 350 ml,
 
- Roladka drobiowa pieczona 100 g,
 
- Sos pietruszkowy 50 g,
 
- Ryż biały 200 g,
 
- Buraczki gotowane 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Bułka pszenna 50 g,
 
- Chleb pszenno -żytni 25 g,
 
- Polędwica z indyka gotowana 50 g,
 
- Jajko gotowane 50 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2415 kcal, Białko - 138 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 295 g, cukry proste - 69 g, Błonnik - 19 g, Sól - 6,3 g, 
 | 
 
 
 | 
   
Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data  30.10.2024r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Bułka grahamka 1 szt,
 
- Kiełbasa krakowska 50 g,
 
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
 
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa Kapuśniak 350 ml,
 
- Roladka drobiowa pieczona 100 g,
 
- Sos pietruszkowy 50 g,
 
- Ryż brązowy 200 g,
 
- Sałatka z buraczka 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 podwieczorek 
 | 
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Polędwica z indyka gotowana 50 g,
 
- Jajko gotowane 50 g,
 
- Ogórek kiszony 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia - 2095 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 252 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,7 g, 
 | 
 
 
 | 
   
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |