Data 04.10.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Śliwka świeża 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z białej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany waniliowy 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2604 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 349 g, Cukry proste - 92 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty białej 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2189 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 254 g, Cukry proste - 31 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|