Data 08.10.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2641 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 98 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 351 g, cukry proste - 58 g, Błonnik - 36 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 08.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2256 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 85 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 274 g, Cukry proste - 32 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|