Data 09.10.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno -żytni 25 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2421 kcal, Białko - 144 g, Tłuszcze - 92 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 262 g, Cukry proste - 81 g, Błonnik - 19,3 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g ,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Kapuśniak 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2180 kcal, Białko- 111 g, Tłuszcze- 96 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 236 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik – 37 g, Sól- 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|