Data 15.10.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Kluski śląskie z masłem 250 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2610 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 368 g, cukry proste - 73 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z kapusty białej 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2113 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 259 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 39,5 g, Sól - 5,36 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|