| 
| Data 04.12.2024r |  | Dieta latwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Ryż na mleku 300 ml,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Chleb mieszany psz. żytni 25 g,Ser żółty 30 g,Twarożek z zieleniną 50 g,Pomidor 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Barszcz zabielany 350 g,Gulasz wieprzowy 150 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Marchew gotowana 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna wrocławska 50 g,Chleb mieszany pszenno -żytni 25 g,Jajo gotowane 50 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Sałata lodowa z zieleniną 35 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2175 kcal,Białko - 111 g,
 Tłuszcze -671 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
 Węglowodany - 294 g,
 cukry proste - 41 g,
 Błonnik - 21,6 g,
 Sól - 4,6 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 04.12.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Ser żółty 30 g,Pasta humus z suszonym pomidorami i zieleniną 50 g,Papryka świeża 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Barszcz czerwony zabielany 350 g,Gulasz wieprzowy 150 g,Kasza pęczak 200 g,Surówka Colesław 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Jajo gotowane 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Sałata lodowa z zieleniną 35 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2106 kcal,Białko - 99,8 g,
 Tłuszcze - 67 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 299 g,
 Cukry proste - 37 g,
 Błonnik - 38 g,
 Sól - 4,8 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |