| 
| Data 13.12.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Kasza jaglana na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb razowy 50 g,Masło extra 10 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa pieczarkowa 350 ml,Makaron w sosie pomidorowym z ciecierzycą 400 g,Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna 25 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Schab pieczony 50 g,Ogórek konserwowy 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata b/ cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2574 kcal,Białko - 116 g,
 Tłuszcze - 69 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
 Węglowodany - 378 g,
 Cukry proste - 75 g,
 Błonnik - 28 g,
 Sól - 4,0 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 13.12.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 75 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Twaróg 50 g,Papryka świeża paski 100 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa pieczarkowa 350 ml,Makaron razowy w sosie pomidorowym z ciecierzycą 400 g,Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Ser żółty 30 g,Schab pieczony 50 g,Pomidor 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2296 kcal,Białko - 120 g,
 Tłuszcze - 70 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
 Węglowodany - 307 g,
 Cukry proste - 39 g,
 Błonnik - 38 g,
 Sól - 4,6 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |