| 
| Data 17.12.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki owsiane na mleku 300 ml,Chleb pszenno żytni 50 gChleb razowy 50 g,Twarożek z ziarnami 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Pomidor 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania | 
Galaretka owocowa 150 ml, |  
| obiad | 
Zupa owocowa z makaronem 350 ml,Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,Kluski śląskie z masłem 250 g,Surówka z kiszonej kapusty 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Szynka drobiowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Ogórek kiszony 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2503 kcal,Białko - 120 g,
 Tłuszcze - 70 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
 Węglowodany - 361 g,
 cukry proste - 67 g,
 Błonnik - 21 g,
 Sól- 6,1 g,
 |  |  Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 17.12.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Twarożek z ziarnami 50 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Pomidor 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 g,Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,Kasza jęczmienna 200 g,Surówka z kiszonej kapusty 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka drobiowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Ogórek kiszony 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2033 kcal,Białko - 114 g,
 Tłuszcze - 66 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
 Węglowodany - 257 g,
 Cukry proste - 38 g,
 Błonnik - 41 g,
 Sól - 6,3 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |