Data 03.01.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek konserwowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2273 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 70 g, Błonnik - 28 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 03.01.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1870 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 249 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|