Data 20.01.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. Płatki owsiane 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
- Kasza kuskus 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i szczypiorkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 100 g,
- Sałata liść 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2221,22 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 287 g, cukry proste - 56 g, Błonnik - 28 g, Sól- 4,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 20.01.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczani 50 g,
- Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2237 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 59 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|