Data 22.01.2025r
|
|
Dieta latwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Udziec zawiajany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno -żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2742 kcal, Białko - 147 g, Tłuszcze - 99 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 327 g, cukry proste - 76 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 22.01.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Kapuśniak 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żólty 30 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2464 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 111 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 276 g, Cukry proste - 33 g, Błonnik - 42 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|