Data 04.02.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
- Leniwe z bułką tarta i masłem 350 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2386 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 320 g, cukry proste - 81 g, Błonnik - 23 g, Sól- 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.02.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1891 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g, Węglowodany - 251 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 35 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|