Data 11.02.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z warzywami i zielenima 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Kapusta pekińska z ziarnami 70 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2750 kcal, Białko - 129 g, Tłuszcze - 100 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 340 g, cukry proste - 65 g, Błonnik - 45 g, Sól- 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 11.02.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z warzywami i zieleniną 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Kapusta pekińska z kukurydza i ziarnami 70 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2471 kcal, Białko - 127 g, Tłuszcze - 93 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 295 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 50 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|