Data 20.02.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś gotowana z indyka 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty białej 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Papryka konserwowa 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2541 kcal, Białko - 124 g, Tłuszcze - 94 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 313 g, cukry proste - 46 g, Błonnik - 27 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 20.02.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2496 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 334 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|