Data 04.03.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego , jabłka i cebuli 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2713 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 97 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 359 g, cukry proste - 69 g, Błonnik - 38 g, Sól- 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z makaronem 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2361 kcal, Białko - 126 g, Tłuszcze - 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 288 g, Cukry proste - 33 g, Błonnik - 38 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|